четвртак, 29. децембар 2011.

Škola orijentiringa


Škola orijentiringa

Ovogodišnji uspesi i mnoštvo osvojenih medalja od kojih navodimo titule državnih prvaka Saše Palinkaša, Zorana Škorića i Stevana Vujasinovića orijentacioni klub Neštin uz pomoć sportskog saveza opštine Bačka Palanka je pokrenuo školu orijentiringa.
Škola broji 17 polaznika od 10 do 14 godina koji uz pomoć instruktora i trenera polako savladavaju veštinu korištenja karte i busole. Vreme nam ide na ruku tako da su mladi školarci posle teoretske nastave koja se odvijala u prostorijama kluba, počeli sa praktičnom nastavom na terenima Fruške Gore (Rohalj Baze, Kišelez, Manastir Đipša, Letenka, Sviloš ugljara). Tokom školskog raspusta mali orijentirci imaju treninge pet puta nedeljno.
Treba napomenuti da uporedom sa školom orijentiringa treniraju i juniori i seniori koji se spremaju za predstojeću sezonu koja počinje već početkom marta na Iriškom Vencu.
 Orijentacioni klub Neštin je počeo sa reambulacijom i crtanjem karte za tradicionalni Dunavski kup 2012 koji će se održati na terenima Rohalj Baza već polovinom marta.